Zalmravioli
by Debic
Zalmravioli
INGREDIËNTEN VOOR 10 STUKS Pastadeeg
500 g bloem, type 0 15 eigelen Raviolivulling
300 g gerookte zalm 300 g Debic Room Plus Mascarpone 100 g witte wijn 50 g boter 2 sjalotten Wasabi-mascarponeroom
200 ml Debic Room Plus Mascarpone 20 g wasabipasta 2 g zout Bieslookolie
80 g bieslook 200 ml zonnebloemolie Afwerking
150 g verse erwtjes 50 g erwtenscheuten
Bereiding
Pastadeeg
Breng de bloem en het eigeel samen in de keukenrobot en kneed tot een compact deeg. Vacumeer het deeg 3 keer na elkaar, zodat het zo compact mogelijk wordt. Laat het deeg 1 uur rusten alvorens er klassieke pastavellen uit te rollen. Bereid een ravioli op de klassieke manier, wanneer de vulling klaar is.
Raviolivulling
Sauteer de fijngesneden sjalotten in de boter op lage temperatuur, voeg de zalm toe en laat kleuren op hoge temperatuur. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Giet er de Debic Room Plus Mascarpone bij en laat gedurende 10 minuten koken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Cutter fijn in een blender en breng over in een spuitzak.
Wasabi-mascarponeroom
Breng alle ingrediënten samen en bewaar de room in de koeling.
Bieslookolie
Mix de bieslook met de zonnebloemolie in de blender gedurende 20 minuten, tot de olie ongeveer 70 °C is. Passeer door een fijne zeef en bewaar in een knijpflesje.
Opbouw & afwerking
Kook de ravioli op de klassieke wijze. Schik ze op het bord. Sprenkel er de wasabi-mascarponeroom over. Dresseer er de geblancheerde erwtjes bij, de erwtenscheuten en de bieslookolie.