Verloren speculoos brood
by Lotus
Verloren speculoos brood
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 5 eieren
- 500ml volle melk
- 20 sneden briochebrood
- 10 soeplepels LOTUS speculoos topping
- 10 soeplepels LOTUS speculoospasta
- 100g bakboter
- 1 LOTUS speculoosijs
Bereiding
- Leg 10 sneden briochebrood naast elkaar.
- Bestrijk elke snede met een lepel LOTUS speculoospasta maar blijf 1cm van de rand.
- Bedek de resterende sneden brioche.
- Klop de eieren los met de melk en voeg de LOTUS speculoos topping toe.
- Giet dit mengsel in een plaat en leg de 10 besmeerde broden erin.
- Laat enkele minuten rusten.
- Draai de broden om zodat ook de andere zijde kan weken.
- Maak een antikleefpan goed warm en smelt een klontje boter.
- Bak de brioche langs beide zijden mooi goudbruin op een laag vuur.
- Zorg ervoor dat het niet te snel gaat, zodat de LOTUS speculoospasta binnenin de tijd krijgt om licht op te warmen.
- Snij het gebakken verloren brood in 2.
- TIP : serveer met een heerlijke bol LOTUS speculoosijs.