Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Tarte tatin van peer met Lotus speculoos


by Lotus

Tarte tatin van peer met Lotus speculoos

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 2.5kg Conference peer
  • 350g suiker
  • sap van 2 citroenen
  • 100ml LOTUS speculoos topping
  • 1 kaneelstok
  • 1 steranijs
  • rechthoekig vel bladerdeeg (35cm x 32.5cm)

Bereiding

  • Schil de peren en verwijder het klokhuis.   Snij in fijne blokjes.
  • Meng de suiker en het citroensap onder de blokjes en giet door een zeef.
  • Laat het mengsel 30 minuten uitlekken, maar vang het lekvocht op.
  • Breng na 30 minuten het lekvocht aan de kook samen met de kaneelstok, steranijs en LOTUS speculoos topping.
  • Laat inkoken tot siroopdikte.
  • Voeg de peren toe en laat enkele minuten meestoven.
  • Giet opnieuw in een zeef en laat kort uitlekken.
  • Verwijder de kaneelstok en het steranijs.
  • Bekleed een halve gastronormplaat met bakpapier.
  • Knip het papier in de hoeken in om zo een volledige bekleding te bekomen.
  • Verdeel de uitgelekte peren over de bodem van de bakplaat tot op 1cm van de rand.
  • Prik het vel bladerdeeg in met een vork.
  • Beleg de volledige oppervlakte met het bladerdeegvel.
  • Duw de randen tegen de peren.
  • Plaats 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
  • Kook het overblijvende lekvocht in tot siroop.
  • Ontvorm de gebakken tarte tatin en bestrijk met de siroop.
  • Verdeel in gelijke porties en serveer warm.
  • Werk af met kleine muntblaadjes.
  • TIP : serveer met een heerlijke bol LOTUS speculoosijs.