Tarte tatin van peer met Lotus speculoos
by Lotus
Tarte tatin van peer met Lotus speculoos
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 2.5kg Conference peer
- 350g suiker
- sap van 2 citroenen
- 100ml LOTUS speculoos topping
- 1 kaneelstok
- 1 steranijs
- rechthoekig vel bladerdeeg (35cm x 32.5cm)
Bereiding
- Schil de peren en verwijder het klokhuis. Snij in fijne blokjes.
- Meng de suiker en het citroensap onder de blokjes en giet door een zeef.
- Laat het mengsel 30 minuten uitlekken, maar vang het lekvocht op.
- Breng na 30 minuten het lekvocht aan de kook samen met de kaneelstok, steranijs en LOTUS speculoos topping.
- Laat inkoken tot siroopdikte.
- Voeg de peren toe en laat enkele minuten meestoven.
- Giet opnieuw in een zeef en laat kort uitlekken.
- Verwijder de kaneelstok en het steranijs.
- Bekleed een halve gastronormplaat met bakpapier.
- Knip het papier in de hoeken in om zo een volledige bekleding te bekomen.
- Verdeel de uitgelekte peren over de bodem van de bakplaat tot op 1cm van de rand.
- Prik het vel bladerdeeg in met een vork.
- Beleg de volledige oppervlakte met het bladerdeegvel.
- Duw de randen tegen de peren.
- Plaats 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Kook het overblijvende lekvocht in tot siroop.
- Ontvorm de gebakken tarte tatin en bestrijk met de siroop.
- Verdeel in gelijke porties en serveer warm.
- Werk af met kleine muntblaadjes.
- TIP : serveer met een heerlijke bol LOTUS speculoosijs.