Artikelnummer
34.942.04 DEBIC Room 35% 2 liter

34.913.13 DEBIC Chocolademousse 1 liter

34.900.07 DEBIC Parfait 1 liter

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Sunshine


by Debic

Sunshine

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

Aardpeerpuree

  • 500g geschilde aardperen
  • 40g DEBIC Room 35%
  • 40g water

Aardpeerbrownie (voor een bakvorm van 15x 30cm)

  • 70g boter
  • 80g suiker
  • 15g esdoornsiroop
  • 90g eieren
  • 30g chocolade 70%
  • 20g zonnebloemolie
  • 75g bloem
  • 1-2g bakpoeder
  • 75g aardpeerpuree
  • 35g zonnebloempitten

Chocolademousse

  • 200g DEBIC chocolademousse
  • 35g aardpeerpuree

Crunch voor soezendeeg (voor ca. 60-70 profiteroles)

  • 15g boter
  • 20g poedersuiker
  • 20g bloem

Soezendeeg (voor ca. 60-70 profiteroles)

  • 25g melk 3,8%
  • 25g water
  • 1g zout
  • 3g suiker
  • 12g boter
  • 30g 405-bloem
  • 50g eieren

Granola

  • 15g esdoornsiroop
  • 5g honing
  • 15g poedersuiker
  • 10g havervlokken
  • 20g zonnebloempitten
  • 8g sesamzaad
  • 10g kokosschilfers
  • 15g amandelschilfers

Geroosterde zonnebloempitten

  • 80g zonnebloempitten
  • 20g esdoornsiroop
  • 10g poedersuiker

Glazuur

  • 200g melkchocolade
  • 30g zonnebloempitten
  • 35g geroosterde zonnebloempitten, geplet

Sinaasappelparfait

  • 170g DEBIC parfait
  • 1/4 sinaasappel, de zestes
  • 10g Cointreau
  • 25g geroosterde zonnebloempitten

Sinaasappelpartjes

  • 2 sinaasappels
  • esdoornsiroop
  • xanthaangom

Bereiding

Aardpeerpuree

  • Kook de aardperen in een kookpan met deksel tot ze zacht zijn.  Pureer terwijl ze nog warm zijn en meng er de DEBIC Room 35% en het water onder.  Bewaar één deel voor de aardpeerbrownie en één deel voor de chocolademousse.

Aardpeerbrownie

  • Meng de boter, de suiker en de esdoornsiroop.  Roer er de eieren door.  Meng de gesmolten chocolade met de olie en voeg toe aan het mengsel.  Meng de bloem met het bakpoeder en vouw snel onder de massa.  Roer de aardpeerpuree eronder en doe het mengsel in de bakvorm.  Bestrooi met zonnebloempitten en bak op 170°C gedurende ongeveer 18 minuten.  Laat afgedekt afkoelen.  Snijd de brownie in repen van ongeveer 7x 2cm.

Chocolademousse

  • Klop de DEBIC Chocolademousse luchtig op.  Mix er de afgekoelde aardpeerpuree onder en doe het mengsel in een spuitzak met spuitmond nr 8.  Bewaar in de koelkast.

Crunch voor het soezendeeg

  • Kneed de ingrediënten tot een glad deeg en rol het tussen 2 vellen bakpapier uit tot een dikte van 1-2mm.  Hou gekoeld en snijd in vierkantjes van 3cm.  Kan goed worden bewaard in de vriezer.

Soezendeeg

  • Bereid een glad soezendeeg met de opgesomde ingrediënten : breng de melk, het water, het zout, de suiker en de boter aan de kook.  Haal van het vuur, voeg alle bloem toe en meng goed.  Bak ongeveer 2 minuten op een matig vuur, zonder te laten kleuren.  Doe in een kom en meng er het ei onder.  Spuit profiteroles van 10g per stuk, leg de crunchvierkantjes erop, bak op 180°C gedurende 15 minuten, zet de temperatuur dan 10°C lager en bak nog 5 minuten.  Maak een gat in de bodem van de profiteroles en vul ze met de gewenste hoeveelheid chocolademousse.

Granola

  • Kook de esdoornsiroop, honing en suiker.  Meng met de rest van de ingrediënten en rooster gedurende 30 à 35 minuten goudbruin in de oven op 120°C.

Geroosterde zonnebloempitten

  • Meng de ingrediënten, rooster op 170°C gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze licht goudbruin zijn.

Glazuur

  • Smelt de chocolade en meng met de geroosterde en ongeroosterde zonnebloempitten.  Gebruik op 40°C.

Sinaasappelparfait

  • Klop de DEBIC parfait op gemiddelde snelheid gedurende 4 à 5 minuten, tot de hoeveelheid verdubbeld is en een luchtige consistentie heeft.  Vouw de rest van de ingrediënten eronder.  Doe deze massa in de silicoonvormen (halve bollen 4cm), strijk glad en vries in.  Haal de halve bollen parfait uit de vormen, verwarm 2 helften een beetje op en bevestig ze aan elkaar om een bol te vormen.  Prik er een prikker in en haal door het glazuur.

Sinaasappelpartjes

  • Fileer de sinaasappels.  Voeg 20g esdoornsiroop en 0.5g xanthaangom toe per 100ml sap en meng.  Voeg de partjes toe en verwijder indien mogelijk 20% van de lucht.  Laat minstens een dag trekken, daarna zijn ze klaar voor gebruik.

AFWERKING

  • Plaats de brownie in het midden van het bord.  Leg de parfaitbol ervoor en schik er de profiteroles op.  Versier met de chocolademousse, de granola, de sinaasappelpartjes en wat zonnebloempitten.