Speculoos cheesecake
by Lotus
Speculoos cheesecake
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 60g gesmolten, gezouten boter
- 250g LOTUS speculooscrumble
- 650g roomkaas
- 100g LOTUS speculoos topping
- 300g suiker
- 3 eieren
- 3 eidooiers
- 1 eetlepel maïzena
- 100g fijne suiker
- fijne puntbrander
Bereiding
- Meng de gesmolten boter met de LOTUS speculooscrumble tot een licht klevende massa.
- Bekleed een halve gastronormplaat met bakpapier.
- Knip het papier in de hoeken in om zo een volledige bekleding te bekomen.
- Giet de LOTUS speculooscrumble in de bakvorm en verdeel zodat de bodem volledig en gelijkmatig bedekt is.
- Druk licht aan.
- Plaats 30 minuten in de koeling om uit te harden.
- Meng de roomkaas, eieren en eidooiers, suiker en LOTUS speculoos topping tot een homogene massa.
- Zeef de maïzena onder het beslag.
- Verdeel het beslag over de bodem en strijk gelijkmatig uit.
- Plaats in een voorverwarmde oven op 140°C gedurende 45 minuten.
- Laat de cheesecake een nacht afkoelen in de koeling.
- Ontvorm en verdeel in gelijke porties.
- Bestrooi vlak voor het serveren met een fijn laagje suiker en karamelliseer goudbruin met behulp van de puntbrander.