Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Speculoos cheesecake


by Lotus

Speculoos cheesecake

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 60g gesmolten, gezouten boter
  • 250g LOTUS speculooscrumble
  • 650g roomkaas
  • 100g LOTUS speculoos topping
  • 300g suiker
  • 3 eieren
  • 3 eidooiers
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100g fijne suiker
  • fijne puntbrander

Bereiding

  • Meng de gesmolten boter met de LOTUS speculooscrumble tot een licht klevende massa.
  • Bekleed een halve gastronormplaat met bakpapier.
  • Knip het papier in de hoeken in om zo een volledige bekleding te bekomen.
  • Giet de LOTUS speculooscrumble in de bakvorm en verdeel zodat de bodem volledig en gelijkmatig bedekt is.
  • Druk licht aan.
  • Plaats 30 minuten in de koeling om uit te harden.
  • Meng de roomkaas, eieren en eidooiers, suiker en LOTUS speculoos topping tot een homogene massa.
  • Zeef de maïzena onder het beslag.
  • Verdeel het beslag over de bodem en strijk gelijkmatig uit.
  • Plaats in een voorverwarmde oven op 140°C gedurende 45 minuten.
  • Laat de cheesecake een nacht afkoelen in de koeling.
  • Ontvorm en verdeel in gelijke porties.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met een fijn laagje suiker en karamelliseer goudbruin met behulp van de puntbrander.