Souvlaki
by Vandemoortele
Souvlaki
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- VDM RISSO Yogorette
- Olijfolie
- 800g kipfilets (+/- 100g per brochette)
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 250g orzo (griekse pasta)
- koriander
- 1 citroen
- peper
- zout
- piri piri
Bereiding
- Snij de kipfilet in blokjes
- Leg deze in een schaal en overgiet met een scheut olijfolie
- Kruid af met peper en zout, wat piri piri en een beetje citroensap
- Hussel goed door elkaar en zet een 30-tal minuten in de koelkast
- Snij de courgette overlangs in fijne dunne reepjes
- Haal deze even door de olijfolie en gril ze kort. Leg nadien even opzij.
- Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze kort aan in de pan met wat olijfolie en peper en zout
- Laat de grillpan goed warm worden en bak de spiesjes mooi rondom rond tot ze voldoende gaar zijn
- Kook ondertussen de orzo en giet af als deze klaar is
- Stel een mooi bordje samen met alle ingrediënten
- Werk af met VDM Risso yogorette, enkele plukjes koriander en een stukje citroen