Artikelnummer

22.801.22 VDM RISSO Yogorette 750ml

-Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Souvlaki


by Vandemoortele

Souvlaki

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • VDM RISSO Yogorette
  • Olijfolie
  • 800g kipfilets (+/- 100g per brochette)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 250g orzo (griekse pasta)
  • koriander
  • 1 citroen
  • peper
  • zout
  • piri piri

Bereiding

  • Snij de kipfilet in blokjes
  • Leg deze in een schaal en overgiet met een scheut olijfolie
  • Kruid af met peper en zout, wat piri piri en een beetje citroensap
  • Hussel goed door elkaar en zet een 30-tal minuten in de koelkast
  • Snij de courgette overlangs in fijne dunne reepjes
  • Haal deze even door de olijfolie en gril ze kort.  Leg nadien even opzij.
  • Snij de aubergine in kleine blokjes en bak deze kort aan  in de pan met wat olijfolie en peper en zout
  • Laat de grillpan goed warm worden en bak de spiesjes mooi rondom rond tot ze voldoende gaar zijn
  • Kook ondertussen de orzo en giet af als deze klaar is
  • Stel een mooi bordje samen met alle ingrediënten
  • Werk af met VDM Risso yogorette, enkele plukjes koriander en een stukje citroen