Artikelnummer
34.940.08 DEBIC Culinaire Original 1 liter

34.904.30 DEBIC Culinaire Original 2 liter

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Saffraanrisotto


by Debic

Saffraanrisotto

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 80 mosselen
  • 1 teentje look, fijngesneden
  • 70ml olijfolie, extra vergine
  • 100ml witte wijn
  • 250ml DEBIC Culinaire Original
  • 0.6g saffraan
  • 800g risottorijst
  • 2 liter groentenbouillon
  • kookvocht van de mosselen
  • 80ml water
  • 10g bloem
  • 1tl inktvisinkt

Bereiding

  • MOSSELEN : Was de mosselen en verwijder eventuele baarden.  Fruit de knoflook aan in de olijfolie en voeg de mosselen toe.  Giet 50ml witte wijn in de pot en plaats er het deksel op.  Haal de mosselen uit de pot, van zodra ze open zijn.  Filter het kookvocht door een fijne zeef of doek en bewaar voor de saus.  Houd 30 mosselen apart voor de afwerking en snijd de rest in kleine gelijke stukjes.
  • SAFFRAANSAUS : Breng de Debic Culinaire Original aan de kook en voeg de saffraan toe.  Reduceer tot de gewenste sausdikte.  Breng op smaak met zout en peper.
  • RISOTTO : Stoof de rijst aan in een droge pan met hoge rand, op een gemiddeld vuur.  Blus met 50ml witte wijn en voeg beetje bij beetje de groentebouillon en het kookvocht van de mosselen toe.  Voeg de saffraansaus toe zodra de rijst bijna gaar is.  Meng er tenslotte de in stukjes gesneden mosselen aan toe en breng de risotto op smaak met zout en peper.
  • KORAALTUILE : Mix het water, samen met de bloem en inkt, tot een homogene massa.  Verwarm 20ml olijfolie in een antikleefpan en voeg wat van het beslag toe, net als bij een pannenkoek.  Laat de tuile garen totdat hij volledig droog is.  Haal uit de pan en leg op keukenpapier.  Herhaal tot het beslag op is.  Bewaar de tuiles in een goed afgesloten bak met siliconenkorrels.

Opbouw & Afwerking

  • Dresseer de risotto op de borden en werk af met de mosselen en koraaltuiles.

Tips van de chef

  • De Debic Culinaire Original maakt de risotto romiger dan wanneer u boter gebruikt.  Hij zal bovendien de smaak van de mosselen beter laten uitkomen.
  • De saffraansaus is makkelijk tijdens de mise-en-place te bereiden.
  • De koraaltuiles geven een lekker crunchy effect op de risotto.