Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Rauwe zalm met quinoa, roze pompelmoes en citroenroom


by Debic

Rauwe zalm met quinoa, roze pompelmoes en citroenroom

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 600g rauwe zalm
  • 100g zout
  • 100g suiker
  • 20g peper
  • 50g verse dille
  • 300g quinoa tricolore
  • 10g citroenzestes
  • 500ml Debic Room 40%
  • 1 komkommer
  • 20 groene mini-asperges
  • 2 roze pompelmoezen
  • eetbare bloemblaadjes

Bereiding

  • Bereid de rauwe zalm in de stijl van een gravad lax.  Meng hiervoor het zout, de suiker, de peper en de verse dille.  Bedek de rauwe zalm met dit mengsel en bekleed hem met vershoudfolie.  Leg er een gewicht op en laat in de koeling marineren gedurende 24 uur.  Spoel de zalm nadien onder koud water, dep droog en snijd hem in mooie blokjes.
  • Kook de quinoa in gezouten water, volgens de instructies op de verpakking.  Bewaar in de koeling.
  • Meng de citroenzestes met de Debic Room 40%.  Klop lobbig op en bewaar in de koeling.
  • Snijd dunne lamellen van de komkommer en rol ze op.  Blancheer de asperges en snijd ze in korte staafjes.  Snijd de roze pompelmoes ‘à vif’.

Opbouw en afwerking

Schik de ingrediënten op een bord, volgens eigen smaak.   Werk af met de eetbare bloemblaadjes.