Artikelnummer
28.032.04 NUTELLA 3kg
28.032.06 NUTELLA 1.35kg
28.000.15 NUTELLA 700g
28.005.15 NUTELLA 200g
Peperkoekpopjes met Nutella
by Ferrero
Peperkoekpopjes met Nutella
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 120g NUTELLA
- 60g zachte boter
- 60g honing
- 190g bloem
- 2.5g bakpoeder
- 1 el citroensap
- 50g basterdsuiker
- 1 eidooier
- 2g peperkoekkruiden
- snuifje zout
- 50g glazuursuiker
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160°C en plaats het rooster in het midden van de oven.
- Mix in een kom de boter met de suiker en de honing en voeg vervolgens de eidooier toe.
- Meng in een tweede kom de bloem, de kruiden en het bakpoeder.
- Voeg het bloemmengsel toe aan de eerste kom en kneed gedurende 1 minuut.
- Wikkel in plasticfolie en laat gedurende 1 uur afkoelen.
- Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ca. 4cm.
- Snijd koekjes uit met behulp van een koekjesvorm in de vorm van een peperkoeken mannetje (of een andere kleine vorm, zoals bijvoorbeeld een glas).
- Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak 8-9 minuten tot ze licht goudkleurig zijn. Laat 15 minuten afkoelen op de plaat.
- Besmeer één koekje met 6g Nutella en leg twee peperkoeken mannetjes op elkaar.
- Meng voor het glazuur de glazuursuiker met het citroensap, een half theelepeltje per keer, tot u een gladde pasta krijgt. Doe deze in een spuitzak. Versier elk koekje met glazuur.