Artikelnummer
28.032.04 NUTELLA 3kg

28.032.06 NUTELLA 1.35kg

28.000.15 NUTELLA 700g

28.005.15 NUTELLA 200g

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Peperkoekpopjes met Nutella


by Ferrero 

Peperkoekpopjes met Nutella

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 120g NUTELLA
  • 60g zachte boter
  • 60g honing
  • 190g bloem
  • 2.5g bakpoeder
  • 1 el citroensap
  • 50g basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 2g peperkoekkruiden
  • snuifje zout
  • 50g glazuursuiker

Bereiding

  •  Verwarm de oven voor op 160°C en plaats het rooster in het midden van de oven.
  • Mix in een kom de boter met de suiker en de honing en voeg vervolgens de eidooier toe.
  • Meng in een tweede kom de bloem, de kruiden en het bakpoeder.
  • Voeg het bloemmengsel toe aan de eerste kom en kneed gedurende 1 minuut.
  • Wikkel in plasticfolie en laat gedurende 1 uur afkoelen.
  • Rol het deeg uit op een vel bakpapier tot een dikte van ca. 4cm.
  • Snijd koekjes uit met behulp van een koekjesvorm in de vorm van een peperkoeken mannetje (of een andere kleine vorm, zoals bijvoorbeeld een glas).
  • Leg de koekjes op een bakplaat bedekt met bakpapier en  bak 8-9 minuten tot ze licht goudkleurig zijn.  Laat 15 minuten afkoelen op de plaat.
  • Besmeer één koekje met 6g Nutella en leg twee peperkoeken mannetjes op elkaar.
  • Meng voor het glazuur de glazuursuiker met het citroensap, een half theelepeltje per keer, tot u een gladde pasta krijgt.  Doe deze in een spuitzak.  Versier elk koekje met glazuur.