Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Parfait van speculoos, blauwe bes en Lotus speculoos-chocoladesaus


by Lotus

Parfait van speculoos, blauwe bes en Lotus speculoos-chocoladesaus

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 600g witte chocolade
  • 3 soeplepels LOTUS speculoos topping
  • 9 eiwitten
  • 500ml room
  • 150ml melk
  • 2 blaadjes gelatine
  • 500g blauwe bessen
  • 500g braambessen
  • 100ml toom
  • 3 soeplepels LOTUS speculoos topping
  • 100g fondantchocolade

Bereiding

  • Klop de eiwitten luchtig met een soeplepel suiker.
  • Klop de room lobbig.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  • Week de gelatine in koud water.
  • Warm de melk en smelt hierin de gelatine.
  • Meng vervolgens onder de gesmolten chocolade.
  • Voeg de LOTUS speculoos topping toe.
  • Meng voorzichtig achtereenvolgens het eiwit en de room eronder.
  • Verdeel de parfait in flexivormen en vries in.
  • Ontvorm 1 uur voor gebruik.
  • Breng de room aan de kook.
  • Neem weg van het vuur en voeg de LOTUS speculoos topping en fondantchocolade toe.
  • Meng tot een homogene massa.
  • Verdeel de parfait in schijven en serveer met de braambessen en blauwe bessen en overgiet met de speculoos-chocoladesaus.