Parfait van speculoos, blauwe bes en Lotus speculoos-chocoladesaus
by Lotus
Parfait van speculoos, blauwe bes en Lotus speculoos-chocoladesaus
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 600g witte chocolade
- 3 soeplepels LOTUS speculoos topping
- 9 eiwitten
- 500ml room
- 150ml melk
- 2 blaadjes gelatine
- 500g blauwe bessen
- 500g braambessen
- 100ml toom
- 3 soeplepels LOTUS speculoos topping
- 100g fondantchocolade
Bereiding
- Klop de eiwitten luchtig met een soeplepel suiker.
- Klop de room lobbig.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie.
- Week de gelatine in koud water.
- Warm de melk en smelt hierin de gelatine.
- Meng vervolgens onder de gesmolten chocolade.
- Voeg de LOTUS speculoos topping toe.
- Meng voorzichtig achtereenvolgens het eiwit en de room eronder.
- Verdeel de parfait in flexivormen en vries in.
- Ontvorm 1 uur voor gebruik.
- Breng de room aan de kook.
- Neem weg van het vuur en voeg de LOTUS speculoos topping en fondantchocolade toe.
- Meng tot een homogene massa.
- Verdeel de parfait in schijven en serveer met de braambessen en blauwe bessen en overgiet met de speculoos-chocoladesaus.