Artikelnummer
34.310.73 VOLYS STAR Konijnemedaillons 175g (10 à 12st)

-Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Konijn met Geuze, witloof en aardappelschijfjes


by Volys Star

Konijn met Geuze, witloof en aardappelschijfjes

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 10 konijnemedaillons van VOLYS STAR
  • 1 dl Geuze
  • 100g sjalotten
  • boter
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 5dl demi-glacesaus
  • 1dl room
  • 1,5kg witloof
  • 1,5kg grote aardappelen
  • 150g Oud Brugge kaas
  • scheutje olijfolie
  • gehakte peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Snij de sjalotten in brunoise, stoof ze aan in wat boter en giet er de Geuze op.  Voeg er de tijm en de laurier aan toe en laat inkoken tot 1/3.  Voeg de demi-glacesaus toe en laat eventjes doorkoken.  Leg er de stukjes voorgegaarde konijn in en werk af met de room.  Laat nog eventjes doorkoken en kruid af met peper en zout.
  • Reinig het witloof.  Stoom de stronkjes 40 minuten en controleer of ze zacht zijn.  Kruid het witloof en bak deze nog eventjes aan in wat boter.
  • Was de aardappelen en snij in dikke plakken.   Stoom de aardappelen +/- 10 minuten, tot ze bijtgaar zijn en laat ze vervolgens afkoelen.  Vermeng de aardappelschijfjes met een scheutje olie, peper en zout.  Leg deze op een bakplaat.  Rasp de Oud Brugge kaas.  Leg op elk aardappelschijfje een toefje kaas en bak de aardappelen verder in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende +/- 15 minuten.

AFWERKING

  • Schik alles mooi op een bord en werk af met gehakte peterselie.