Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Köfte (lamsgehakt spiesjes)


by Vandemoortele

Köfte (lamsgehakt spiesjes)

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • VANDEMOORTELE Yogorette
  • Belolive olijfolie
  • 2kg köfte gehakt
  • Turkse zachte chili vlokken
  • Gegrilde aubergines
  • Verse koriander
  • 5 teentjes look
  • 125g magere yoghurt
  • brood naar keuze

Bereiding

  • Maak de spiesjes met het lamsgehakt en bak of gril deze.
  • Gril de paprika’s.
  • Snij de aubergine in 2.   Bestrooi met zout en wat oregano en besprenkel met voldoende olijfolie.
  • Plaats in een ovenschotel in een voorverwarmde oven bij 170°C gedurende ongeveer 40 minuten.
  • Doe de teentjes look in de vijzel samen met een theelepel zout en wrijf fijn.
  • Voeg dit toe aan de Yogorette samen met de magere yoghurt en de fijn gesneden koriander.
  • Werk de saus af met wat zachte chilivlokken en wat olijfolie.
  • Serveer samen met de gegrilde groenten en het brood.