Köfte (lamsgehakt spiesjes)
by Vandemoortele
Köfte (lamsgehakt spiesjes)
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 800g köfte gehakt
- Turkse zachte chili vlokken
- Gegrilde aubergine
- 1 bosje verse koriander
- 2 teentjes look
- 50g magere yoghurt
- VDM Risso Yogorette
- Olijfolie
- Brood naar keuze
Bereiding
- Maak de spiesjes met het lamsgehakt en bak of gril deze
- Gril de paprika’s
- Snijd de aubergine in 2, bestrooi met zout en oregano en besprenkel met voldoende olijfolie
- Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven bij 170°C gedurende ongeveer 40 minuten
- Bereiding yoghurtsaus :
- Doe 2 teentjes look in de vijzel samen met een theelepel zout en wrijf fijn
- Voeg dit toe aan de Yogorette samen met de magere yoghurt en de fijn gesneden koriander
- Werk de saus af met wat zachte chili vlokken en wat olijfolie
- Serveer samen met de gegrilde groenten en het brood