Artikelnummer

22.801.22 VDM RISSO Yogorette 750ml

-Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Köfte (lamsgehakt spiesjes)


by Vandemoortele

Köfte (lamsgehakt spiesjes)

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 800g köfte gehakt
  • Turkse zachte chili vlokken
  • Gegrilde aubergine
  • 1 bosje verse koriander
  • 2 teentjes look
  • 50g magere yoghurt
  • VDM Risso Yogorette
  • Olijfolie
  • Brood naar keuze

Bereiding

  • Maak de spiesjes met het lamsgehakt en bak of gril deze
  • Gril de paprika’s
  • Snijd de aubergine in 2, bestrooi met zout en oregano en besprenkel met voldoende olijfolie
  • Plaats in een ovenschaal in een voorverwarmde oven bij 170°C gedurende ongeveer 40 minuten
  • Bereiding yoghurtsaus : 
  • Doe 2 teentjes look in de vijzel samen met een theelepel zout en wrijf fijn
  • Voeg dit toe aan de Yogorette samen met de magere yoghurt en de fijn gesneden koriander
  • Werk de saus af met wat zachte chili vlokken en wat olijfolie
  • Serveer samen met de gegrilde groenten en het brood