Artikelnummer

28.032.04 Nutella hazelnootpasta 3kg

28.000.15 Nutella hazelnootpasta 700gr

28.005.15 Nutella hazelnootpasta 200gr

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Kerstbûche


by NUTELLA®

Kerstbûche

INGREDIËNTEN VOOR 6-8 PERSONEN

  • 5 eieren
  • 180 g poedersuiker
  • 15 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 300 g bloem
  • 8 eiwitten
  • 180 g amandelmeel
  • 400 g NUTELLA® voor de vulling
  • 1 el NUTELLA® voor de topping

Bereiding

  • Meng de bloem, 5 eieren, amandelmeel en suiker.
  • Klop de eiwitten op met een handmixer en voeg langzaam de poedersuiker toe tot het mengsel stijf wordt. Voeg toe aan het bloemmengsel. Verwarm de oven voor op 230°C. Voeg langzaam de gesmolten boter toe.
  • Leg het deeg op twee met bakpapier beklede bakplaten en bak gedurende 6-8 minuten. Verwijder de bakplaten en laat de cakejes 2 minuten afkoelen.
  • Draai elke cake ondersteboven op een theedoek bestrooid met bloem. Verwijder voorzichtig het perkamentpapier. Wikkel elke cake in de theedoek en laat afkoelen.
  • Rol elke cake uit en verdeel de helft van de NUTELLA® over het oppervlak. Rol de cakejes weer op. Verdeel de resterende NUTELLA® over de broodjes en snijd de randen bij. Versier naar wens.
  • Deel het recept met de hashtag #nutellarecipe