Artikelnummer
36.900.32 VOLYS STAR Kalkoengehaktballetjes 20g 1kg zak

-Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Kalkoengehaktballetjes met warme vinaigrette (tapas)


by Volys Star

Kalkoengehaktballetjes met warme vinaigrette (tapas)

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 10st kalkoengehaktballetjes VOLYS STAR
  • 1/2 rode paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • enkele takjes peterselie
  • 25g geroosterde pijnboompitten
  • 8cl olijfolie van goede kwaliteit
  • scheutje witte wijnazijn
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Wrijf een vuurvaste ovenschotel in met olijfolie
  • Leg de kalkoengehaktballetjes erin en bak in een oven op 180°C tot een kerntemperatuur van 65°C
  • Snij de paprika in brunoise
  • Hak de look fijn
  • Hak de peterselie
  • Rooster de pijnboompitten
  • Verwarm een scheutje olijfolie in een pan
  • Bak hierin de paprika en de look tot ze bijtgaar zijn
  • Zet het vuur uit en voeg er de rest van de olijfolie, de witte wijnazijn en pijnboompitten aan toe
  • Kruid af met peterselie, peper en zout
  • Leg de balletjes in een kommetje en giet er de warme vinaigrette op
  • Werk eventueel af met erwtenscheutjes