Artikelnummer
22.827.01 VANDEMOORTELE Thay Soy-vinaigrette 750ml

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Gelakte ribbetjes op de BBQ


by Vandemoortele

Gelakte ribbetjes op de BBQ

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 2 eetlepels VANDEMOORTELE Thai Soy vinaigrette
  • 4 ribbetjes
  • 4 lente-uitjes (fijn gesneden)
  • 2 knoflookteentjes (fijn geperst)
  • 4 eetlepels bruine suiker
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels mirin
  • 4 eetlepels vloeibare honing
  • 200ml VANDEMOORTELE Tomato ketchup
  • 1.5dl zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • gerookt paprikapoeder (naar smaak)

Bereiding

  • Dep de ribbetjes droog met keukenpapier.   Voeg peper en zout en een beetje zonnebloemolie toe.
  • Leg ze op de barbecue (middelhoog vuur en indirect contact).   Laat mooi korsten.
  • Meng alle overige ingrediënten.   Wrijf elke 20 minuten met een borstel de ribbetjes in met saus (beide zijden).
  • Draai ze regelmatig om tot ze mooi mals en gaar zijn.   Wrijf ze vlak voor het versnijden nog eens in voor een volle smaak.   Werk eventueel af met verse fijn gesneden lente-uitjes.