Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Geitenkaas strüdel met Lotus speculaas


by Lotus

Geitenkaas strüdel met Lotus speculaas

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 9 vellen filodeeg
  • 150ml olijfolie
  • 2 takken tijm
  • 2 takken rozemarijn
  • 2 tenen look
  • 1.25kg romige geitenkaas
  • 150 LOTUS speculooscrumble
  • 100g honing
  • 100g LOTUS speculoos topping
  • 500g notensla
  • pecannoten
  • roze peperbollen

Bereiding

  • Warm de olijfolie op tot 60°C en voeg tijm, rozemarijn en geperste look toe.  Laat vervolgens afkoelen.
  • Leg 3 vellen filodeeg naast elkaar en overlap 1cm zodat je 1 lang vel bekomt.
  • Plak de overlapping dicht met olijfolie.
  • Strijk de volledige vellen in met de olie en kruid met peper en zout.
  • Beleg vervolgens opnieuw met 3 vellen.  Zo krijg je een stevige eerste laag.
  • Bestrijk opnieuw met de gearomatiseerde olie.
  • Verkruimel vervolgens de helft van de geitenkaas over het deeg, maar blijf 1cm van de rand.
  • Bestrooi met de helft van de Lotus speculooscrumble.
  • Kruid met peper en zout en enkele slingers honing.
  • Beleg met de laatste 3 vellen filodeeg.
  • Bestrijk opnieuw met de olie en verkruimel hierover de laatste geitenkaas.
  • Kruid met peper van de molen, enkele afgeritste blaadjes tijm en enkele strepen Lotus speculoos topping.
  • Rol de volledige bereiding tot een strüdel.
  • Duw de zijkanten dicht en bestrijk de volledige rol met de laatste olijfolie.
  • Kruid met peper en zout.
  • Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
  • Verdeel de warme bereiding in gelijke porties en werk af met enkele strepen Lotus speculoos topping, honing, notensla en bestrooi met Lotus speculooscrumble, gehakte pecannoten en roze peperbollen.