Geitenkaas strüdel met Lotus speculaas
by Lotus
Geitenkaas strüdel met Lotus speculaas
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 9 vellen filodeeg
- 150ml olijfolie
- 2 takken tijm
- 2 takken rozemarijn
- 2 tenen look
- 1.25kg romige geitenkaas
- 150 LOTUS speculooscrumble
- 100g honing
- 100g LOTUS speculoos topping
- 500g notensla
- pecannoten
- roze peperbollen
Bereiding
- Warm de olijfolie op tot 60°C en voeg tijm, rozemarijn en geperste look toe. Laat vervolgens afkoelen.
- Leg 3 vellen filodeeg naast elkaar en overlap 1cm zodat je 1 lang vel bekomt.
- Plak de overlapping dicht met olijfolie.
- Strijk de volledige vellen in met de olie en kruid met peper en zout.
- Beleg vervolgens opnieuw met 3 vellen. Zo krijg je een stevige eerste laag.
- Bestrijk opnieuw met de gearomatiseerde olie.
- Verkruimel vervolgens de helft van de geitenkaas over het deeg, maar blijf 1cm van de rand.
- Bestrooi met de helft van de Lotus speculooscrumble.
- Kruid met peper en zout en enkele slingers honing.
- Beleg met de laatste 3 vellen filodeeg.
- Bestrijk opnieuw met de olie en verkruimel hierover de laatste geitenkaas.
- Kruid met peper van de molen, enkele afgeritste blaadjes tijm en enkele strepen Lotus speculoos topping.
- Rol de volledige bereiding tot een strüdel.
- Duw de zijkanten dicht en bestrijk de volledige rol met de laatste olijfolie.
- Kruid met peper en zout.
- Plaats 15 minuten in een voorverwarmde oven op 185°C.
- Verdeel de warme bereiding in gelijke porties en werk af met enkele strepen Lotus speculoos topping, honing, notensla en bestrooi met Lotus speculooscrumble, gehakte pecannoten en roze peperbollen.