Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Frisse kalfszwezeriken


by Vandemoortele

Frisse kalfszwezeriken

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • Vandemoortele Risso Evolution
  • Vandemoortele Bieslook vinaigrette
  • 1.5kg kalfszwezeriken
  • Citroen
  • Droge witte wijn
  • 125g bloem
  • 5 el gehakte peterselie
  • 5 el bieslook fijngehakt
  • 5 el oregano fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Bereiding

  • Blancheer de zwezeriken 5 minuten in gezouten water.  Spoel af onder koud water en verwijder het vliesje en het vet van het vlees.
  • Haal de kalfszwezeriken door de bloem en kruid bij met peper en zout.  Bak het vlees goudbruin in Risso Evolution.
  • Schep het vlees uit de pan en laat rusten.
  • Doe het citroensap met de wijn in de pan en roer de bakresten los.  Meng er de tuinkruiden door en stoof ze tot een sausje.  Kruid bij met peper en zout.
  • Snijd het vlees in plakjes en verdeel over de borden.  Overgiet subtiel met de Vandemoortele Bieslook vinaigrette.