Artikelnummer
36.666.67 Shapes Mascarpone Bar
34.010.23 Debic Creme Anglaise Bourbon

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Citroencheesecake met mascarpone


by Debic

Citroencheesecake met mascarpone met Debic Shapes

INGREDIËNTEN VOOR 10 PORTIES

MASCARPONEBALK
200g witte chocolade
75ml zonnebloemolie
2g geel kleurpoeder
10 Debic Shapes Mascarpone Balk

LEMONCURD
1 citroen, de zestes en het sap
1 pot lemoncurd

ROZEMARIJNSAUS
500ml Debic Crème Anglaise Bourbon
3g rozemarijnblaadjes
150g witte chocolade

AFWERKING
50 minimeringues
1 bakje citroencress
1 citroen, de zeste
5g rozemarijnblaadjes

Bereiding

MASCARPONEBALK
Smelt de witte chocolade in de microgolf, samen met de zonnebloemolie. Voeg het kleurpoeder toe en meng goed. Steek twee houten prikkers in de Debic Shapes Mascarpone Balk en dip de onderste helft in de gele chocolade. Laat uitlekken en maak de onderkant glad door de balk over een stukje bakpapier uit te strijken. Haal de prikkers uit de balk en laat de balk ontdooien in de koeling.

LEMONCURD
Meng het sap en de zeste van de citroen onder de lemon curd.

ROZEMARIJNSAUS
Verwarm de Debic Crème Anglaise Bourbon, samen met de rozemarijn. Breng over in een blender en mix glad. Passeer de warme vloeistof door een fijne zeef, over de witte chocolade. Meng glad tot de chocolade gesmolten is. Breng over in een sifon.

Opbouw

Brand de meringues licht af met een gasbrander. Plaats de mascarponebalk op een bord en garneer met de meringues, citroencress, citroenzeste en rozemarijn.

Afwerking

Dresseer de rozemarijnsaus naast de mascarponebalk.