Appel amber dessert
by Belcolade
Appel amber dessert
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- BELCOLADE Selection Amber CT
- BELCOLADE Lait Selection CT
- PURATOS Topfil appelblokjes 86%
- PURATOS Florex
- Limoen
- Room 35% vet
- Amandelschaafsel
- Poedersuiker
Bereiding
- Neem van de limoen de volledige zestes en meng deze onder de topfill apple.
- Verwarm de room tot ongeveer 80 graden. Giet deze op de Amber chocolade en mix deze met een staafmixer tot een homogene massa.
- Laat de room 10 uur in de koelkast kristaliseren. Klop voor gebruik de massa met de klopper luchtig tot een spuitbare massa.
- Meng de florex en het amandelschaafsel en verdeel het over een bakplaat met bakpapier. Bak deze 10 minuten goudbruin op 180 graden.
- Tempereer de chocolade en strijk deze heel dun uit op een folie of een bakpapier.
Afwerking
- Schep de appelbolletjes met een ijslepel van 5cm.
- Doe er zo 3 op een bord voor ongeveer 75g appelcompote.
- Dresseer voor ongeveer 80g opgeklopte chocoladeroom op het bord.
- Breek de krokant en de decoratie in grove scherven en voeg deze er speelsgewijs tussen.
- Als laatste met een klein zeefje de achterkant van het bord decoreren met poedersuiker.