Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Appel amber dessert


by Belcolade

Appel amber dessert

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • BELCOLADE Selection Amber CT
  • BELCOLADE Lait Selection CT
  • PURATOS Topfil appelblokjes 86%
  • PURATOS Florex
  • Limoen
  • Room 35% vet
  • Amandelschaafsel
  • Poedersuiker

Bereiding

  • Neem van de limoen de volledige zestes en meng deze onder de topfill apple.
  • Verwarm de room tot ongeveer 80 graden.   Giet deze op de Amber chocolade en mix deze met een staafmixer tot een homogene massa.
  • Laat de room 10 uur in de koelkast kristaliseren.  Klop voor gebruik de massa met de klopper luchtig tot een spuitbare massa.
  • Meng de florex en het amandelschaafsel en verdeel het over een bakplaat met bakpapier.   Bak deze 10 minuten goudbruin op 180 graden.
  • Tempereer de chocolade en strijk deze heel dun uit op een folie of een bakpapier.

Afwerking

  • Schep de appelbolletjes met een ijslepel van 5cm.
  • Doe er zo 3 op een bord voor ongeveer 75g appelcompote.
  • Dresseer voor ongeveer 80g opgeklopte chocoladeroom op het bord.
  • Breek de krokant en de decoratie in grove scherven en voeg deze er speelsgewijs tussen.
  • Als laatste met een klein zeefje de achterkant van het bord decoreren met poedersuiker.