Artikelnummer

art. 34.311.63  Breydel Cote A L’Os +/- 320Gr 

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Breydel côte à l’os met speculoos-mosterdkorst


by Breydel

100 % duurzaam varkensvlees: van stal tot bordHou je van vakmanschap en passie? Breydel is gespecialiseerd in ambachtelijke en duurzaam bereide delicatessen afkomstig uit hun eigen exclusieve en lokale varkenskweek. De authentieke oven en geheime kruidenmix zorgen voor de unieke Breydelsmaak. Wist je dat Breydel zijn eigen korte keten organiseert? Zo is elk stukje vlees 100 % traceerbaar: van stal tot bord. Ontdek het volledige verhaal op www.breydel.be

Ingrediënten (voor 4 personen): Voor de korst:
  • 5 speculooskoekjes (bv. La Confiance)
  • 4 eetlepels mosterd (bv. Tierenteyn)
  • 1/2 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels panko (Japanse krokante broodkruimels)
 Overige ingrediënten:
  • 4 Breydel côte a l’os
  • 1 bosje trostomaten
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels panko

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Maak de speculooskorst: maal de speculooskoekjes fijn en meng met de mosterd, de fijngehakte peterselieen panko.
  • Kleur de Breydel côte à l’os aan langs beide zijden.
  • Breng een speculooskorst van ca. 0,5 centimeter aan op de côte à l’os en bak 15 minuten in de oven tot de korst mooi gekleurd en krokant is.
  • Leg de trostomaatjes met steel in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, peper, zout en geperste knoflook.
  • Zet 15 minuten in de oven.
  • Schik de côte à l’os op het bord met enkele trostomaten.
  • Serveer er eventueel een fijne waterkerspuree bij.