Artikelnummer
36.666.66 Debic Shapes Chocomousse Quenelle

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Black Forest


by Debic

chocolademousse met warme kersen en gelei van kersen

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 10st Debic shapes chocolademousse quenelle
  • 100g kersenpuree
  • 50ml water
  • 1,5g agar agar
  • 350g kersen op siroop
  • 100g kersenpuree
  • 1g maïszetmeel
  • 10 kersen
  • 10g rode vruchtenpoeder
  • 10 borage bloemen
  • 100g chocolade sponge cake

Bereiding

  • Haal de chocolademousse quenelle uit de blister.
  • Leg op een bord of plateau en dek af met plastic.
  • Laat ontdooien in de koelkast.

    Gelei van kersen

  • Leng voor de kersengelei het water met de kersenpuree en passeer door een fijne zeef.
  • Breng over in een pan en voeg de agar agar toe.
  • Kook 1 minuut en vul de kersenvormpjes.
  • Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.

    Warme kersen

  • Zeef de kersen op siroop en verwarm de siroop samen met de kersenpuree.
  • Los het maïszetmeel op in een beetje water en voeg toe.
  • Breng aan de kook, laat afkoelen en voeg de kersen toe.
  • Zet in de koelkast.

Afwerking

  • Verwarm de kersen.
  • Dresseer de chocolademousse quenelle op de borden.
  • Versier met de gelei, de warme kersen, de sponge cake, de borage bloemen en het rode vruchtenpoeder.