Artikelnummer
36.666.66 Debic Shapes Chocomousse Quenelle
Black Forest
by Debic
chocolademousse met warme kersen en gelei van kersen
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 10st Debic shapes chocolademousse quenelle
- 100g kersenpuree
- 50ml water
- 1,5g agar agar
- 350g kersen op siroop
- 100g kersenpuree
- 1g maïszetmeel
- 10 kersen
- 10g rode vruchtenpoeder
- 10 borage bloemen
- 100g chocolade sponge cake
Bereiding
- Haal de chocolademousse quenelle uit de blister.
- Leg op een bord of plateau en dek af met plastic.
- Laat ontdooien in de koelkast.
Gelei van kersen
- Leng voor de kersengelei het water met de kersenpuree en passeer door een fijne zeef.
- Breng over in een pan en voeg de agar agar toe.
- Kook 1 minuut en vul de kersenvormpjes.
- Laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Warme kersen
- Zeef de kersen op siroop en verwarm de siroop samen met de kersenpuree.
- Los het maïszetmeel op in een beetje water en voeg toe.
- Breng aan de kook, laat afkoelen en voeg de kersen toe.
- Zet in de koelkast.
Afwerking
- Verwarm de kersen.
- Dresseer de chocolademousse quenelle op de borden.
- Versier met de gelei, de warme kersen, de sponge cake, de borage bloemen en het rode vruchtenpoeder.