Artikelnummer

28.145.16 Lotus speculoos vrac 250gr

20.510.06 Lotus gemalen speculoos 750gr

28.000.28 Lotus Speculoospasta 3kg

28.000.34 Lotus Speculoospasta 1,6kg

28.000.40 Lotus Speculoospasta 720gr

Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Appeltaart met Biscoff®


by LOTUS®

Een heerlijke appeltaart met een biscoff® twist: zacht, zoet en rijk van smaak – de ster van elk feest!

INGREDIËNTEN VOOR 8 À 10 PERSONEN

  • 375 g Biscoff® koekjes (verkruimeld, of Biscoff® crumbs)
  • 135 g boter (gesmolten)
  • 280 g roomkaas
  • 200 g room (vetarm)
  • 70 g + 100 g Biscoff® speculoospasta
  • 450 g appels (geschild en in blokjes gesneden)
  • 30 g boter

Om te serveren

  • Biscoff® koekjes (verkruimeld)
  • Biscoff® speculoospasta

BEREIDEN IN 8 STAPPEN

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Doe de verkruimelde Biscoff koekjes bij de boter en meng goed. Doe het mengsel in een ronde taartvorm van 28 cm. Druk de koekjeskorst met je handen stevig tegen de bodem en zijkanten.
  • Zet 10-15 minuten in de oven tot de korst goudbruin is. Laat afkoelen.
  • Meng de roomkaas, room en 70 g Biscoff speculoospasta met een elektrische handmixer tot een romig mengsel.
  • Bestrijk de gebakken koekjesbodem met 100 g Biscoff speculoospasta. Bedek met de roomkaasvulling en zet 3 uur in de koelkast. Zorg ervoor dat de vulling volledig opgesteven is.
  • Schil de appelen en snij in blokjes.
  • Bak de appelblokjes in een pan met boter tot ze goudbruin en zacht zijn.
  • Haal de taartbodem uit de koelkast en voeg de appelblokjes toe.
  • Bestrooi met wat extra verkruimelde Biscoff® koekjes en besprenkel met gesmolten Biscoff® speculoospasta.