Aardpeersoepje met gebakken lardinettes
by Volys
Aardpeersoepje met gebakken lardinettes
Ingrediënten voor 10 personen
150 g kalkoenlardinettes 400 g aardpeer 100 g knolselder 50 g boter 5 cl olijfolie ½ l volle melk 1 l kippenbouillon 250 g ui 1/8 bot bieslook peper & zout
Bereiding
- Reinig de groenten en snij ze in gelijke stukken.
- Stoof de groenten aan in wat boter en voeg er de kippenbouillon aan toe.
- Kook ± 20 min. Voeg er de melk aan toe, breng tot aan het kookpunt en mix de soep. Kruid af.
- Mix de olijfolie samen met de bieslook en steek door een zeef. Kruid de olie af.
- Bak de kalkoenlardinettes aan in wat boter. Presenteer de soep in een kom of glaasje en werk af met de kalkoenlardinettes, de bieslookolie en wat groen.