Artikelnummer

art. Fl 1L Debic Cream Plus Mascarpone 36,5%  

-Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Zalmravioli


by Debic

Zalmravioli

INGREDIËNTEN VOOR 10 STUKS Pastadeeg
  • 500 g bloem, type 0
  • 15 eigelen
 Raviolivulling
  • 300 g gerookte zalm
  • 300 g Debic Room Plus Mascarpone
  • 100 g witte wijn
  • 50 g boter
  • 2 sjalotten
 Wasabi-mascarponeroom
  • 200 ml Debic Room Plus Mascarpone
  • 20 g wasabipasta
  • 2 g zout
 Bieslookolie
  • 80 g bieslook
  • 200 ml zonnebloemolie
 Afwerking
  • 150 g verse erwtjes
  • 50 g erwtenscheuten

Bereiding

Pastadeeg
Breng de bloem en het eigeel samen in de keukenrobot en kneed tot een compact deeg. Vacumeer het deeg 3 keer na elkaar, zodat het zo compact mogelijk wordt. Laat het deeg 1 uur rusten alvorens er klassieke pastavellen uit te rollen. Bereid een ravioli op de klassieke manier, wanneer de vulling klaar is.

Raviolivulling
Sauteer de fijngesneden sjalotten in de boter op lage temperatuur, voeg de zalm toe en laat kleuren op hoge temperatuur. Blus met de witte wijn en laat verdampen. Giet er de Debic Room Plus Mascarpone bij en laat gedurende 10 minuten koken. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Cutter fijn in een blender en breng over in een spuitzak.

Wasabi-mascarponeroom
Breng alle ingrediënten samen en bewaar de room in de koeling.

Bieslookolie
Mix de bieslook met de zonnebloemolie in de blender gedurende 20 minuten, tot de olie ongeveer 70 °C is. Passeer door een fijne zeef en bewaar in een knijpflesje.

Opbouw & afwerking

Kook de ravioli op de klassieke wijze. Schik ze op het bord. Sprenkel er de wasabi-mascarponeroom over. Dresseer er de geblancheerde erwtjes bij, de erwtenscheuten en de bieslookolie.