Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Verloren speculoos brood


by Lotus

Verloren speculoos brood

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 5 eieren
  • 500ml volle melk
  • 20 sneden briochebrood
  • 10 soeplepels LOTUS speculoos topping
  • 10 soeplepels LOTUS speculoospasta
  • 100g bakboter
  • 1 LOTUS speculoosijs

Bereiding

  • Leg 10 sneden briochebrood naast elkaar.
  • Bestrijk elke snede met een lepel LOTUS speculoospasta maar blijf 1cm van de rand.
  • Bedek de resterende sneden brioche.
  • Klop de eieren los met de melk en voeg de LOTUS speculoos topping toe.
  • Giet dit mengsel in een plaat en leg de 10 besmeerde broden erin.
  • Laat enkele minuten rusten.
  • Draai de broden om zodat ook de andere zijde kan weken.
  • Maak een antikleefpan goed warm en smelt een klontje boter.
  • Bak de brioche langs beide zijden mooi goudbruin op een laag vuur.
  • Zorg ervoor dat het niet te snel gaat, zodat de LOTUS speculoospasta binnenin de tijd krijgt om licht op te warmen.
  • Snij het gebakken verloren brood in 2.
  • TIP : serveer met een heerlijke bol LOTUS speculoosijs.