Artikelnummer
NNB – Webshop Horeca Totaal

Ingrediënten en bereidingswijze afdrukken

Witte chocolademousse met kruimels en Nutella


by Ferrero

Witte mousse met kruimels en Nutella

INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN

  • 125g witte chocolade
  • 150g Nutella
  • 250g slagroom
  • 4 eiwitten
  • 7.5g gelatineblaadjes
  • 62.5g boter
  • 62.5g bloem
  • 62.5g kristalsuiker
  • 50g fijngehakte hazelnoten
  • een snuifje zout

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 165°C voor de kruimels.   Bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Meng in een schaal met uw handen de boter met de suiker.  Voeg daarna de bloem, de fijngehakte hazelnoten en het zout toe.
  • Leg het kruimeldeeg op de bakplaat, plaats deze op het middelste rooster van de oven en bak ze 20 minuten.  Haal de plaat uit de oven en laat afkoelen.
  • Leg voor de mousse de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water.   Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie.
  • Verwarm in een pan de room op matige hitte.
  • Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan de room.  Roer door en giet vervolgens op de gesmolten chocolade.  Laat afkoelen.
  • Klop in een kom de eiwitten stijf.   Voeg met een spatel de eiwitten voorzichtig toe aan het chocolademengsel.
  • Verdeel de chocolademousse over glazen en laat ze tenminste 2 uur in de koelkast staan om hard te worden.
  • Haal de glazen uit de koelkast.  Knijp met een spuitzak een laagje van 15g Nutella er bovenop, bestrooi met de hazelnootkruimels en dien op.