Witte chocolademousse met kruimels en Nutella
by Ferrero
Witte mousse met kruimels en Nutella
INGREDIËNTEN VOOR 10 PERSONEN
- 125g witte chocolade
- 150g Nutella
- 250g slagroom
- 4 eiwitten
- 7.5g gelatineblaadjes
- 62.5g boter
- 62.5g bloem
- 62.5g kristalsuiker
- 50g fijngehakte hazelnoten
- een snuifje zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 165°C voor de kruimels. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Meng in een schaal met uw handen de boter met de suiker. Voeg daarna de bloem, de fijngehakte hazelnoten en het zout toe.
- Leg het kruimeldeeg op de bakplaat, plaats deze op het middelste rooster van de oven en bak ze 20 minuten. Haal de plaat uit de oven en laat afkoelen.
- Leg voor de mousse de gelatineblaadjes 10 minuutjes in koud water. Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie.
- Verwarm in een pan de room op matige hitte.
- Knijp het water uit de gelatineblaadjes en voeg ze toe aan de room. Roer door en giet vervolgens op de gesmolten chocolade. Laat afkoelen.
- Klop in een kom de eiwitten stijf. Voeg met een spatel de eiwitten voorzichtig toe aan het chocolademengsel.
- Verdeel de chocolademousse over glazen en laat ze tenminste 2 uur in de koelkast staan om hard te worden.
- Haal de glazen uit de koelkast. Knijp met een spuitzak een laagje van 15g Nutella er bovenop, bestrooi met de hazelnootkruimels en dien op.